PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

Vissza a cikkekhezCímkék:
niky
Niky, 2020-05-05

Fedina Lídia: Virokalipszis

Egy olyan világban élünk jelen pillanatban, melyben egy vírus elterjedése tömegeket küldött otthonaikba, hogy lelassítsuk terjedését. Sok szerettünk távol van tőlünk, féltjük őket, de megmaradunk a korlátozások falai között, és csak reménykedünk, hogy a számunkra fontos személyek épen és egészségesen átvészelik ezt az időszakot.

Gondolom számodra sem állnak távol a fenti sorok, hiszen valószínű te magad is megtettél mindent azért, hogy a legmegfelelőbben éld át ezt az időszakot!

És vannak azon személyek, akik nap mint nap azért küzdenek, hogy mi biztonságban legyünk, legyen az kórházi dolgozó, bolti eladó, rendőr, mentős, tűzoltó és sorolhatnám.

Ez a pár sor tőlem egy köszönet is minden olyan személynek, akik nem ülhetnek otthon a négy fal között és nap mint nap kivannak téve a fertőzés veszélyének. Köszönöm!

Ami pedig ezt a könyvet illeti, hisz ezért is írom eme sorokat, pont időben jutott el hozzám.

Ha csak azt nézném, hogy egy sci-fi, mely az egész világot érintő vírus terjedésével rákényszeríti a tudósokat és szakembereket arra, hogy védekezzenek, valamint megtalálják a további életben maradáshoz szükséges ellenanyagot, akkor letudnám azzal az értékelésemet, hogy bár nem eredeti az ötlet, de egyszer olvasható volt.

De, mivel aktuális a téma, így nem tudtam elmenni csak úgy a leírtakon.

Azt le kell szögezzem, hogy kitalációról van szó, mégis valóságos érzettel töltött el és a karakterek viselkedése sok esetben teljesen magával ragadott. Biztos vagyok benne, hogy bárki olvassa a mai időszakban, nem fogja hidegen hagyni.

A témáját tekintve aktuális, viszont a tálalás egy ponton hagyott némi kellemetlen érzést bennem. Mivel az egészségügyben tanulok, számomra viszonylag könnyen megértésre kerültek a vírusok, az emberi szervezet különböző reakciói, azon biológiai fogalmak, melyeket csak úgy hétköznaponként nem említünk. De egy laikus olvasónak több, mint valószínű, hogy problémát fog okozni.

Nagyon érződik az író eredeti szakmája, ugyanakkor számomra ez adta a hitelesség érzését is, ami elengedhetetlen egy ilyen kategóriájú könyv olvasásakor. Biztos vagyok benne, hogy még így sem