PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

Vissza a cikkekhezCímkék:
wayersfantasy
Wayersfantasy, 2020-02-22

Légy Üdvözölve, Képzeletharcos!


Magyarországon a 90-es évek elején találkozhattunk először ezzel a köszöntéssel az ún. Lapozgatós Könyvek (angolul: Fighting Fantasy) borítóin. Az ezt követő másfél évtizedben elszaporodtak hazánkban a fantasy és sci-fi műfajaiba sorolható írások, és népszerűségüknek köszönhetően sorra jelenhettek meg addig ismeretlen szerzők művei is.

Manapság azonban egyre kevesebb hazai író művét olvashatjuk nyomtatásban. A kiadók is próbálnak megélni, ezért biztonsági játékot játszanak: nagyrészt csak ismert szerzők írásait adják ki, vagy fordításokat jelentetnek meg és egyre elterjedtebb, hogy korábban már megjelent írásokat adnak ki új köntösbe csomagolva.

A szárnyukat próbálgató írók számára szinte lehetetlenné vált, hogy műveiket széles körben megismerjék. Akinek ez végül mégis sikerül, még mindig nagyon messze van attól, hogy megélhetését is ebből finanszírozza, hiszen egy-egy kötet nyereségéből csak néhány százalék részesedést kaphat.

A wayersfantasy.hu weboldal lehetőséget biztosít minden alkotni, írni vágyó számára, hogy művei biztonságos formában felkerüljenek az internetre, és a felkerült írásokkal bevételhez jusson a többi írni és olvasni szerető felhasználó által, valamint az oldalhoz kapcsolódó aktivitások révén. A felhasználó ezáltal pontokat szerez, amit pénzzé válthat, és az összegyűjtött összeg akár 90%-át is kézhez kaphatja.

Minden egyes gondolat értékkel bírhat egy másik ember számára. Az Író vágyik az elismerésre, amitől megnő az alkotói kedve, az Olvasó pedig örül, ha támogatására az Író újabb és újabb történetekkel szórakoztatja őt. A wayersfantasy.hu megadja a lehetőséget az Olvasónak, hogy a neki tetsző írások szerzőit pénzadománnyal segítse, és az Írónak, hogy az írásba fektetett munka értéke minél előbb megtérüljön számára (bővebben: Támogatás menüpont).

Képzeletbeli világokban kalandozni csodálatos dolog. Akit magával ragadott a fantasztikum, és számos történet részeseként bebarangolta már a fantázia birodalmait, járt a ködbe vesző középkorban vagy meglátogatta a „messzi-messzi galaxist”, annak már nyilván vannak kedvenc karakterei, könyvsorozatai és szerzői. De sajnos egyes történetek végesek, és hiába szeretnénk még többet megtudni egy világról vagy annak karaktereiről, nem áll módunkban többet olvasni róluk.