PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

Az írás közzététele a Beholder Kft. engedélyével történt. Hozzászólások olvasása

: Párduc

A gatini fogadó söntése semmiben nem különbözött Erdauin hasonló intézményeitől. A füstös, pálinkaszagú, döngöltpadlójú helyiség ácsolt asztalainál együtt ültek mindenféle népek, hogy terveket szőjenek, üzleteljenek, vagy éppen csak iszogassanak. A zsúfolt teremben alig valaki figyelt fel az újonnan érkezett idegenre.

A belépő férfi magas, bár nem különösebben testes ember volt. Egy pillanatra megállt az ajtóban. Szürke, résnyire nyitott szemei körbecikáztak a termen, mintha keresnének valakit, majd bezárta maga mögött az ajtót és a pulthoz lépett. Fején nem viselt kalapot, barna egyenes haját vörös pánttal szorította le. Vállára bő köpönyeget terített, mely alól csupán barna bőrcsizmája és kardja markolata látszott ki. Vállán egy letakart tárgy lógott, mely kilógó része után ítélve egy szokatlan formájú lant lehetett. A férfi a pultnál ült le, sört rendelt, és némán kortyolni kezdte.

Wallax, a sarokasztalnál üldögélő kobudera unottan nézett fel az ajtónyitásra. Már órák óta kártyázott cimboráival, és bizony vesztett rendesen.

- A szentségit, Thurgo! - lökte oldalba a mellette ülőt. - Látod mi van a fickó vállán?

- Látom hát. Egy lant lehet - válaszolt a kérdezett, egy félfülű, kopasz törpe. - Nyilván vándorénekes.

- Lant bizony. Méghozzá a formájából ítélve khardani.

- És?

- Mit és? Te eszement üregi borz! Valaha, az égés előtt Khardanban készültek Ghalla legjobb és legdrágább lantjai. Állítólag varázshatalmuk is volt, bár ebben nem hiszek. Mindenesetre régen egy ilyen lantért akár 200-250 aranyat is megadtak. És én Erdauinon még nem láttam ilyen lantot. Kapisgálod már?

- Akkor most biztos szép summát érhet. De hogy szerezzük meg?

- Ugyan! Amikor elmegy, elkapjuk. Sukival együtt hárman vagyunk.

- Aha! - riadt fel neve említésére a sarokban szunyókáló árnymanó. - Persze, persze - és már hortyogott is tovább.1 / 6 oldal