PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

A részlet közzététele a szerző engedélyével történt. Hozzászólások olvasása

: Szemétváros


Juicy és Vasquez az egyik szeméthegyet a másik után mászta meg. Mindegyik tetején reménykedtek, hogy amelyik előttük van, az lesz az utolsó. Ám a reménység szeméthegyről szeméthegyre fogyott, míg végül egy igazán magas hulladékcsúcson végképp semmivé apadt.

A szemét csimborasszójára érkezve elkeserítő látvány tárult a két lány elé. Amerre csak néztek, csupán szeméthegyek sorjáztak, egyik a másik után. Ha annak előtte jártak volna a Szaharában, talán eszükbe jutott volna az ottani homokdűnék egymás utáni sivársága – de nem jártak ott, tehát ősi vudu átkokon kívül más egyéb nem jutott az eszükbe.

- Hol az a fake’n dios város!? – tört ki Juicy.

- Talán a ködön túl… - nyögte Vasquez, mert ő már csak ilyen volt. Reménykedő típus.

Az irdatlan tömegű szemétből füst, dögletes pára szivárgott elő – nem olyan sűrűn, hogy ne lehessen megszokni –, amely néhány kilométeres távolságon túl lehetetlenné tette a látást. Mint a ritkás köd. Eleinte észre sem vehető, csak éppen a horizont csúszik közelebb. Vasquez a mögé remélte a várost.

- Ja… meglehet… - dünnyögte Juicy, jócskán lelombozódva. – Akkor vissza kellene fordulnunk! Emiko talán jutott valamire… Hátha mégis inkább repülőgép lesz abból a műholdvevőből! Hallottam már ilyet…

Diszkrét csettenés zökkentette ki Juicyt az álmodozásból. Az alig hallható zajt Vasquez adta ki, vagyis az alkarjába épített rakétavető. Az örökké éber hispano csőre töltött.

- Ki?...

Vasquez leintette a szőkét. Feszült arcán úgyis látszott a válasz. Akció van.

Juicy kimeresztette körömpenge implantjait – egyéb fegyvere nem lévén – és behúzódott a hispano háta mögé. Nála van a tűzerő, és az ő bőre egyébként sem olyan kényes… nem teszi tönkre holmi zúzódás, vagy sebhely. A mellszilikonja sem csúszik félre állandó jelleggel, merthogy nincs is neki.

Hamarosan a szőke jueszéj is meglátta, hogy mire figyelt fel Vasquez. Tucatnyi alak mászott feléjük – nem éppen szimpatikus szándékukat sejtette, hogy kihasználták a kaotikus terep minden adottságát,1 / 3 oldal