PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

Az írás közzététele a Beholder Kft. engedélyével történt. Hozzászólások olvasása

: Idegenek

A meredeken emelkedő sziklafal sima volt – vagy legalábbis annak látszott, Hogy az előtte álldogáló szőke férfinak más volt a véleménye, az abból is kitűnt, hogy már több mint egy órája próbálkozott azzal, hogy ajtót nyisson rajta. Kísérleteit szerteszét hajigált, gyűrött papírdarabok jelezték, mindegyiken egy-egy bűvös erejűnek ítélt mondóka, régi könyvből előbányászott varázsige állt, amelyek mind-mind arra szolgáltak volna, hogy megnyissák a rejtekajtót, Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan hatástalannak bizonyultak, tulajdonosuk – amint csillapult dühe – összeszedte és gondosan kisimította őket. Ezután hosszú, vékony ujjaival a sziklafal repedéseit tapogatta végig, s elégedetten felsóhajtott, amikor rátalált egyre, ami akár az ajtót is jelezhette. Nekiveselkedett, de hiába dőlt rá a falra, milliméternyit sem mozdított rajta. Magas homlokáról pufók arcába csorgott az izzadság, egyébként is hunyorgós szemét becsukta, hogy ezzel is növelje az erőfeszítés mértékét.

A szikla azonban nem moccant, s a férfi zihálva hátralépett.

– Hiába, ez nem az én stílusom – morogta. Sárga kendőt vett elő, megtörölgette vele verítéktől csillogó arcát és nyakát.

A férfi valóban nem szokott hozzá, hogy fizikai erejét használja, már csak azért sem, mert vékony karja, pipaszár lábai arról árulkodtak, hogy nem is igen lett volna mit. (Bár hordott fegyvert az oldalán, s tudott is bánni vele, az csak vékony, hegyes penge volt, amelyet könnyű forgatni, s inkább csak szúrni lehet vele, vágni kevésbé.)

Sovány végtagjaival ellentétben törzse vaskos volt, s hízásnak induló. Domborodó pocakja azonban – egyelőre – nem gátolta fürgeségében: oly gyorsan hágott fel a sziklával szembeni dombra, s indult Xantrox felé, mintha nem is cipelne tekintélyes túlsúlyt. Rikító sárga zsákjában nem lehetett sok nehéz holmi, hisz könnyedén kapta fel, s cipelte dombnak föl és dombnak le.

A sárga egyébként kedvenc színe volt – köpenye, buggyos nadrágja, csatos mellénye mind e színben virított. Az okot mindenki megérthette, aki csak egy pillantást vetett a mellkasán himbálózó apró medálra: Fairlight ragyogó aranyvillámán csillant meg a nap fénye.

„A Féllábú Törpe” Xantrox egyik legnépszerűbb fogadója volt, nem utolsó sorban amiatt, mert1 / 11 oldal