PARTNEREK:


Beholder Kft.

Colin J. Fayard

szerepjatekosok.hu

Szukits Könyvkiadó Kft.

Az írás közzététele a szerző engedélyével történt. Hozzászólások olvasása

: Avalon utolsó sárkánya


Sir Nephraim nehéz sóhajjal ejtette ki ajkán az ima végén az “ámen”-t. Ezzel lezártnak tekinthette a ceremóniát, most már semmi sem halaszthatta tovább a tettek idejét. A lovag a kardja keresztvasára támaszkodva felegyenesedett, és tekintetét a sárkány barlangjának sötétjébe fúrta. Oda, ahonnét néhány szívdobbanás múltán előront a szörny, dicsőséget vagy halált hozva magával.

Sir Nephraim kardját, e jó toledói acélt Róma papjai is megáldották, sőt ezekben a pillanatokban a harehilli irgalmasnővérek zárdájában száz szentéletű soror imádkozik a lovag győzelméért. A brit lovag mégsem merte életét csupán a zsidó isten kegyelmére bízni. Végül is, ahova ő indult, ott Neki nem sok hatalma vagyon. Mielőtt a süllyedő Avalonba hajózott volna, Sir Nephraim felkereste angolhon legvénebb banyáját, és addig sanyargatta a vén szipirtyót, amíg az átkok közepette elárulta neki, merre rejtezik Sárkányölő Georgius varázslatos páncélja, mely megvédte a neves szentet a sárkányféreg tüzétől.

Sir Nephraim előző nap ért partot Avalonban, Merlin hírhedt szigetén. Szálas termetén ott csillogott a bűvös vért. A horpadozott vas szűknek bizonyult, kényelmetlen volt és ódivatú, ám Sir Nephraim hősökhöz méltó türelemmel viselte. Eljött az idő.

– Hé! Sárkány! – harsogta a lovag a barlang előtt. – Isten nevében szólítlak, te féreg! Jer elő, hadd küzdjek meg véled!

A sárkány mintha csak erre várt volna. Sir Nephraim még be sem csukta száját a kihívás szavai után, a féreg máris előrontott.

– Hagyj békémet, emberizing! – dörgött a sárkány hangja. Sir Nephraim büszkén nézett fel a magasban himbálózó fejre.

– Nem! – kiáltott fel Sir Nephraim. – Te vagy Isten Földi Királyságának utolsó pokolférge! Pusztulnod kell!

Látszott, hogy a sárkány e szavak hallatán igen megmérgesedett. A gigászi gyíktest megrázkódott, szárnyai kitárultak, a farka dühösen tekergett. Orrlika fenyegetően kitágult, bűzös száját hatalmasra tátotta. Bendőjéből baljós fortyogás hallatszott...1 / 2 oldal